Entries by

Old Mill – Kitchen

Mark and Lisa moved into a six-story home built into the side of a ravine. The house was beautiful but came with significant structural challenges. They also wanted to re-do the kitchen and the laundry room. The outdoor roof tile deck was structurally compromised. The entire roof had to removed, reframed and retiled.

Roncesvalles – Outdoor Space

Cindy and John were looking to maximize the backyard space of their westside Toronto home. Space was tight but their dreams were big. They wanted a stationary pool and space where they could host friends and family for BBQs. In the past, we have helped them upgrade their front porch into an entrance vestibule and transform their basement into a nanny suite. So when they were looking for help to improve their backyard, they called Oriel.

Roncesvalles – first floor

Celine and Steven live in an old Toronto home that was initially a multi-unit apartment house. We first worked with them to transform it into a single-family home, primarily working on the second and third floors. The most recent job was to modernize the first floor while carefully integrating with their home’s historic character. 

Etobicoke – First Floor and Basement

We’ve helped Craig upgrade his home a number of times over the years. Most recently, we redid his living room, opening up the space to improve sight lines and to give the room a more modern feel. To update the look, we redid the floors, drywall, and trim and installed a bookshelf, fireplace, and pot lights.

Riverdale – Kitchen

Barb was looking to upgrade her outdated kitchen in her eastside Toronto home. She is a client we have had the pleasure of working with on various projects over the years including her upstairs bathroom renovation, and dealt with a number of waterproofing issues and other exterior finishes.

Bloor West – First Floor

Veronique and her husband Guillaume live with their two kids in Bloor West Village in a three-bedroom semi-detached home. When they moved into the house, the main floor’s kitchen, dining and living room were divided and cramped. The floors and the stairs were worn down from over a hundred years of use. The stairs were definitely not to code and did not feel safe for their kids.

Silverthorne – Basement

Margot and Manuel were looking to finish their basement to make a playroom for their child and have a place to relax. When we opened up the walls, we found water damage along the front wall. After an assessment, we helped them redirect the outside water flow, repair the affected interior foundation wall, and finish the basement.