Lawrence Park South, Toronto, Home Renovation, Kitchen, Island with Chairs, Living Room Couch

Midtown – First Floor

Kevin and Shanna’s residence, a three-story semi-detached home, had slowly become a fragmented and dimly lit collection of spaces. The ground floor, in particular, suffered from an excess of poorly configured walls that created a maze of small, impractical rooms. The clients’ aspiration was to inject a sense of openness and light into their living space, necessitating a significant structural and aesthetic transformation.

Corso Italia, Toronto First-floor home renovation, dining room and kitchen

Corso Italia – First Floor

Kevin and Shanna’s residence, a three-story semi-detached home, had slowly become a fragmented and dimly lit collection of spaces. The ground floor, in particular, suffered from an excess of poorly configured walls that created a maze of small, impractical rooms. The clients’ aspiration was to inject a sense of openness and light into their living space, necessitating a significant structural and aesthetic transformation.

Parkdale, Toronto laneway house backyard entrance

Parkdale – Laneway House

Nestled in Parkdale, Toronto, we’ve transformed six underutilized parking spaces into a sustainable, light-filled laneway house, offering a unique blend of comfort and energy efficiency. Leveraging passive house principles, this project features in-floor radiant heating, efficient insulation, and an innovative “breathing wall” for continuous ventilation, all whilst maintaining a clean design aesthetic. This transformation not only pays homage to Toronto’s garage vernacular with its robust exterior but also opens new vistas for sustainable, urban living.

Lawrence Park, Toronto Home Renovation, dining room

Lawrence Park – Whole Home

Ivan and Melissa were interested in updating the style and layout of their home in Lawrence Park, Toronto. Following a recommendation from friends who we had worked with previously, they reached out to us and we began our Pre-construction process, to define their renovation priorities and provide a plan and schedule that satisfied their investment goals and timeline.

The Junction – Bathroom

Kevin and Shanna’s residence, a three-story semi-detached home, had slowly become a fragmented and dimly lit collection of spaces. The ground floor, in particular, suffered from an excess of poorly configured walls that created a maze of small, impractical rooms. The clients’ aspiration was to inject a sense of openness and light into their living space, necessitating a significant structural and aesthetic transformation.

Parkdale, Toronto home renovation, third floor bathroom

Parkdale – Third Floor Suite

Kelly and Kenzie were looking to update their third floor to create a more modern and functional master bedroom and bathroom. The floors creaked and were uneven, and the bathroom was barely usable. The bathroom hadn’t been updated since the 1970s and the closet was unfinished, so much so you could see through to the second floor.

Bloor West, Toronto Home Renovation, front entrance

Bloor West Village – First Floor

Gillian and Iain were looking to refresh their living room and kitchen, while also opening up the space to connect the rooms and install an island in their kitchen.

West-end Toronto home renovation, kitchen and dining room

Westend Toronto – First Floor

For this century home in the westend of Toronto, the owners needed a more functional kitchen and wanted a more connected and modern space.

To help them, we gutted and swapped the kitchen and the TV room and removed a dividing brick wall.

Old Mill Toronto home renovation, kitchen renovation

Old Mill – Kitchen

Mark and Lisa moved into a six-story home built into the side of a ravine. The house was beautiful but came with significant structural challenges. They also wanted to re-do the kitchen and the laundry room. The outdoor roof tile deck was structurally compromised. The entire roof had to removed, reframed and retiled.

Toronto backyard renovation pergola, deck and patio

Roncesvalles – Outdoor Space

Cindy and John were looking to maximize the backyard space of their westside Toronto home. Space was tight but their dreams were big. They wanted a stationary pool and space where they could host friends and family for BBQs. In the past, we have helped them upgrade their front porch into an entrance vestibule and transform their basement into a nanny suite. So when they were looking for help to improve their backyard, they called Oriel.